TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM Real Estate Group och Vicente Ferrer Foundation inviger byn ”José Luis Serna Moukthikapuram” i Anantapur, Indien.

TM Real Estate Group och Vicente Ferrer Foundation inviger byn ”José Luis Serna Moukthikapuram” i Anantapur, Indien.

26.11.2019 |  Blog TM  | Corporativo | Notas de prensa 

Lästid: 2 minuter

26.11.2019 I TM Real Estate Group

  • Tack vare detta samarbete har 71 familjer i ett av Indiens torraste och tuffaste områden fått ökad livskvalitet och en bättre framtid.

 

Den 9 november invigdes den byn med 71 bostäder ”José Luis Serna Moukthikapuram” i Kalyandurg-området i Anantapur-distriktet (sydöstra Indien) till TM:s grundares ära. Detta solidaritetsprojekt har främjats och finansierats av TM Real Estate Group i samarbete med Vicente Ferrer-stiftelsen genom avtal undertecknat i maj 2018.

 

 

De nya bostäderna till totalt 387 personer, varav 117 kvinnor, 138 män och 132 barn, som tidigare bodde i baracker, kommer radikalt förbättra levnadsförhållandena för invånarna i denna koloni. Bostäderna har registrerats i kvinnornas namn för att stärka deras roll och garantera dem en förbättrad social ställning.

Familjerna har själva deltagit i att uppföra bostäderna med start i juni 2018 och cirka 45 kvadratmeter fördelade på två rum, en veranda och ett badrum.

 

 

Efter byinvånarnas välkomstcermoni med regionaltypisk musik och dans invigdes bostäderna av Ángeles och Jesús Serna, ordförande och vice ordförande för TM, tillsammans med Rajasekhar Reddy, direktör för Habitat, enligt traditionella hinduiska riter. Familjerna blev hälsade personligen efter avtäckandet av totempålen, som ger namn åt byn och hyllar koncernens grundare. Efter bostädernas invigning hölls en institutionell mottagning med alla medlemmar i kolonin, lokala representanter och Vicente Ferrer-stiftelsen. Dagen avslutades med en symbolisk nyckelöverlåtelse till var och en av mottagarfamiljerna.

 

 

Efter dagens starka känsloupplevelser uttryckte TM Real Estate Groups ordförande och vice ordförande sin förhoppning om att dessa bostäder ska utgöra en värdefull hjälp till de 71 familjerna, och framför allt till deras barn, förbättra deras livskvalitet och skapa en hoppfull framtid.

Detta projekt faller inom ramen för TM Real Estate Groups policy för företagsansvar och utgör en företagsmodell för ansvarsfullt främjande av bostadstillgång till förmån för de mest utsatta i linje med koncernens engagemang för Agenda 2030 och FN:s 17 mål för hållbar utveckling. Särskilt FN:s första mål att verka för minskad fattigdom kräver hjälp till de mest utsatta grupperna, tillhandahållande av grundläggande servicetjänster och stöd till de missgynnade samhällena. Detta fokus är inriktat på att skapa ett hållbart samhälle.

FVF är aktivt i södra Indien genom Habitatsektorn och söker lösningar mot fattigdom och skapandet av trygga och hygieniska bostadsförhållanden. På nästan 50 år har nästan 70 000 familjer fått ta del av programmet. Stiftelsen har hittills byggt över 75 000 bostäder till över 300 000 människor, som alla registrerats i kvinnornas namn.

 

 

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.