TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Hälsofördelar med att bo vid havet

Hälsofördelar med att bo vid havet

22.11.2021 |  Blog TM  | Livsstil 

Lästid: < 1 minut

 

Att bo vid havet är bra för hälsan, vilket har bevisats i många vetenskapliga studier. Så om du fortfarande tvivlar på om det är ett bra alternativ att köpa en strandlägenhet, bör du läsa om några av de fördelar som ett boende vid havet har för din hälsa.

 

  1. Förbättrar andningsproblem

Detta är en mycket vanlig rekommendation för de som lider av luftvägssjukdomar och vill bo nära havet. Orsaken? Tack vare sina beståndsdelar fungerar havsvattnet som ett avsvällande medel, och jodet som det innehåller lindrar smärtan som orsakas av dessa sjukdomar.

 

  1. Bra för lederna

Läkare och sjukgymnaster rekommenderar sina patienter att idrotta på stranden. Att gå, springa eller stretcha på sand är mycket bra för lederna.

 

  1. Vätskeretention

Precis som vid andningsbesvär är havsvatten också ett bra botemedel mot vätskeretention. Vattnet skapar tryck och hjälper till att mobilisera och eliminera vätskor. Dessutom bidrar vattensporter till att förbättra blodcirkulationen.

 

  1. Sårläkning

Detta är en aspekt som alltid har betonats när det gäller havsvatten, och det är sant. De salter och det jod de innehåller främjar läkningen av ytliga sår och hudskador. Man bör vara försiktig om såret i fråga är infekterat, eftersom effekten kan bli den motsatta.

 

  1. Minskning av stress

Havet har också en avkopplande effekt på dem som har turen att bo vid havet. Det finns en vetenskaplig grund för detta: havsbrisen har en negativ jonisering som bidrar till en ökning av serotonin, vilket reglerar stress och ångest.

 

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.