TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM Real Estate Group och den icke-statliga organisationen Rafiki Africa kommer främja tre projekt av mikrolån, utbildning och sanitet i Uganda

TM Real Estate Group och den icke-statliga organisationen Rafiki Africa kommer främja tre projekt av mikrolån, utbildning och sanitet i Uganda

23.02.2022 |  Blog TM  | Corporativo | Notas de prensa 

Lästid: 2 minuter

Ett mikrokreditprojekt till kvinnor, byggnation av en jordbruksskola och ett reningsverk för dricksvatten är de tre projekt som ska genomföras i Kenziga i Uganda.

 

Torrevieja, den 23 februari 2022 TM Real Estate Group, ett ledande företag inom branschen bostadsturism i Alicante har upprättat ett samarbetsavtal med den alicantinska ideella frivilligorganisationen Rafiki Africa, verksam i Uganda, med avseende på tre projekt som ska genomföras inom ramen för stärkandet av kvinnors självständighet, utbildning och infrastruktur

TM:s samarbete med den icke-statliga organisationen Rafiki Africa sker som del av TM:s engagemang för hållbar utveckling, minskad fattigdom och social utslagning. Samarbetet består av tre projekt på kort sikt och på mellanlång frist, vilka är kopplade till SDG:s globla mål 1, 4, 6, 8 och 10. Huvudsyftet är att förbättra levnadsförhållandena för människor på landsbygden i Kenziga, Sembabule-distriktet (Uganda).

 

Mikrolån till kvinnor

Det första projektet går ut på atttillhandahålla mikrolån för stärkandet av kvinnors självständighet i området . I de flesta afrikanska länder är kvinnors självständighet en av de största utmaningarna i den sociala utvecklingen. Dessa mikrolån kommer ge mottagarna möjlighet att starta en inkomstgenererande verksamhet för att förbättra sin egen och sina familjers livskvalitet. Mer än 140 kvinnor förväntas kunna gynnas på uppskattningsvis tre år. 

 

Skola för jordbruksutbildning

Mot bakgrund till att 90% av befolkningen i området för närvarande ägnar sig åt jordbruk och boskapsskötselär det andra projektet som TM ämnar genomföra i samarbete med frivilligorganisationen Rafiki  inriktat på att bygga en jordbruksskola.

Denna yrkesutbildningsskola kompletterar andra jordbruksprojekt som Rafiki har startat i området: ett jordbrukslager, en vattenreservoar för bevattning av skolans grödor samt mark för att praktisera jordbruk (som TM fastighetsmäklare varit med om att förvärva).

Skolan, som riktar sig till pojkar och flickor i yrkesutbildningsåldern och till vuxna ska lära ut jordbrukstekniker som ger eleverna kunskap om hur de bäst kan dra nytta av marken. De ska lära sig ett yrke och förbättra sina anställningsutsikter.

 

Reningsverk av dricksvatten

Och slutligen ska ett reningsverk för dricksvatten upprättas med tio kranar som ger tillgång till rent dricksvatten till över 400 elever i den regionala skolan till deras familjer och till de som bor i närheten. Stora brister råder i åtgärdsområdet vad gäller vattensanering och vattenförsörjning.

Åtgärderna förväntas inom tre år rå bot på fattigdomen i denna befolkningsgrupp, med förbättrade levnadsvillkor och möjlighet för samtliga familjer att uppnå en minimiinkomst som de kan leva på, utan att behöva emigrera.

Ángeles Serna, ordförande för TM Real Estate Group uttrycker att: ”Initiativ som detta är en del av vårt företags DNA. Vi identifierar oss starkt med Rafikis värderingar och deras arbete med att skapa förbättrade framtidsutsikter för de mest utsatta. Det är mycket glädjande för oss att kunna delta i dessa projekt, som är helt olika varandra, men som behandlar grundläggande frågor för all samhällsutveckling: kvinnors självständighet, utbildning och förbättrad grundläggande infrastruktur”

Rafikis ordförande Juan Amirola uttryckte å sin sida: ”Vi befinner oss på ett av de områden i världen där behovet av vår hjälp är som störst att människor ska kunna överleva och inte behöva fly från sitt land. Uganda är ett fattigt land, och det område där vi verkar är ännu fattigare. Det finns fortfarande barn som är undernärda och saknar skolgång, flickor som börjar redan i 10-årsåldern börjar arbeta med att sköta om barn och samla ved. Det finns befolkningar som fortfarande dricker vatten direkt från orenade vattendrag. Det är mycket arbete att göra, men med stöd från företag som TM är vi övertygade om att vi inom några år kommer lyckas vända på situationen. Vi är djupt tacksamma för det löpande fortsatta stöd vi fått sedan många år tillbaka.

 

Här kan du läsa mer om Rafikis projekt och det värdefulla arbete de bedriver: https://rafiki-africa.org/.

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.