TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM och organisationen Rafiki stärker sina projekt som fokuserar på kampen mot fattigdom i Uganda

TM och organisationen Rafiki stärker sina projekt som fokuserar på kampen mot fattigdom i Uganda

02.11.2022 |  TM Real Estate Group  | Notas de prensa 

Lästid: 3 minuter

Färdigställandet av vattenreningsverket och lantbruksskolan samt etableringen av mikrolån till kvinnor har ökat levnadsvillkoren för invånarna i området och gjort det möjligt för familjerna att uppnå en nödvändig minimiinkomst utan att behöva emigrera. Projekten som påbörjats bidrar till de Globala utvecklingsmålen 4, 6, 8 och 10.

 

TM Real Estate Group, ett ledande företag från Alicante inom boendeturism med inriktning på byggnation och försäljning av semesterboenden längs Medelhavskusten och den karibiska kusten, har i trohet mot sitt ställningstagande för hållbar utveckling och kampen mot fattigdom och social exkludering upprättat tillsammans med ONG Rafiki África, en ideell organisation från Alicante som verkar i Uganda, flera projekt med fokus på kampen för utrotandet av fattigdom.

 

Landsbygdsområdet Kenziga, Sembabules distrikt (Uganda) är ett område där 90% av befolkningen ägnar sig åt lantbruk och boskapsskötsel, invånarna har en mycket låg levnadsstandard i jämförelse med de 196 länder som utgör rankningen för BNP per capita (855 euro år 2021). Där har TM, tillsammans med organisationen Rafiki, byggt och startat upp ett vattenreningsverk och en lantbruksskola, såväl som etablerat ett program för mikrolån för kvinnor. Dessa projekt har ökat levnadsstandarden för invånarna i området.

 

I ett område som har brist på tillgång till rent vatten har det nya vattenreningsverket gett mer än 600 elever på den lokala skolan, deras familjer och personer som är bosatta i närområdet tillgång till rent vatten.

 

 

Dessutom har lantbruksskolan öppnats dit ungdomar kommer för en yrkesutbildning, och vuxna för fortbildning i olika lantbrukstekniker för att lära sig att utnyttja jordens egenskaper, lära sig ett yrke och få möjlighet till anställning.

 

 

För att slutföra detta projekt för kampen mot fattigdom i Uganda, har man upprättat ett program som beviljar mikrolån för att stärka kvinnors självständighet. Just nu håller första fasen på att slutföras som består av att utbilda kvinnor i kunskaper och tekniker för boskapsskötsel och nästa år kommer mikrolånen att betalas ut. Dessa mikrolån kommer att ge mottagarna möjlighet att starta en inkomstgenererande verksamhet för att förbättra sin egen och sina familjers livskvalitet. Man uppskattar att mer än 140 kvinnor kommer att gynnas på tre år.

 

 

Ángeles Serna, ordförande för TM Real Estate Group uttrycker att: ”För TM är det viktigt att stötta dessa sociala projekt som leder till ekonomisk och social utveckling och ger fler möjligheter till personer på landsbygden i Kenziga. Rafiki Áfricas enastående arbete möjliggör en kamp mot fattigdomen på flera plan: tillgången till rent vatten, en kvalitetsutbildning, och lån som hjälper till att starta små företag”.

 

Med dessa åtgärder görs märkbara framsteg i utrotandet av fattigdom i det här skiktet av befolkningen, vilket möjliggör en förbättring av levnadsvillkoren och låter familjerna uppnå en minimiinkomst som är nödvändig för att de ska kunna vara ekonomiskt stabila utan att behöva emigrera.  Dessa projekt bidrar till de Globala utvecklingsmålen: 6 (vatten och hälsa), 10 (minskande av ojämlikhet), 8 (drägligt arbete och ekonomisk utveckling) och 4 (kvalitetsutbildning).

 

Rafikis ordförande Juan Amirola uttryckte å sin sida: ”Tack vare TM:s beslutsamhet och samarbete är projekt redan på plats som t ex modulen för Lantbruksutbildning och vi håller just nu föreläsningar för vuxna lantbrukare; i februari startar de årliga kurserna för unga elever. Dessutom har vi kunnat gå framåt med den första fasen av programmet med mikrolån genom vilka det kommer skapas små boskapsfarmar innan årets slut”.

← Avkastning

Dela