TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
De bästa stränderna och vikarna i Torrevieja

De bästa stränderna och vikarna i Torrevieja

20.05.2024 |  Blog TM  | Din semester 

Lästid: 3 minuter

Torrevieja är en av de största städerna i Valenciaregionen med över 120 olika nationaliteter. Torreviejas stränder har så hög kvalitet att sex av dem vajar med blå flagg. Vi kommer att ta en djupgående titt på alla Torreviejas stränder och vikar!

 

Under 2024 kommer sex av Torreviejas stränder att vaja med blå flagg, tack vare det omfattande underhållsarbete som har gjorts. De prisbelönta är Piteras, Los Náufragos, El Cura, Los Locos, Cabo Cervera och La Mata. I den här artikeln kommer vi att presentera dessa stränder, och även andra som du inte får missa när du besöker Torrevieja. Ta dig ett dopp när som helst under året!

La Mata-stranden

La Mata-stranden är över 3 kilometer lång och är Torreviejas mest vidsträckta. Det är den mest välbesökta i kommunen av både lokalbefolkningen och turister. Vidare finns det strandbarer längs hela sträckan. Hela stranden kantas av en strandpromenad och havsälskaren har möjlighet till diverse vattenaktiviteter. Vid en del av stranden smälter den samman med sanddynerna i parken Molino del Agua och dess vandringsstråk.

Cabo Cervera-viken

Cabo Cervera-viken har allt: den är väldigt lugn, har fått utmärkelsen blå flagg och väl där kan man ta del av häpnadsväckande solnedgångar vid Torreviejas kust. Detta brukar vara en idealisk plats för att dyka och upptäcka Torreviejas marina djurliv. Du bör använda dig av badskor, eftersom det finns både större och mindre stenar. Det är därför inte lika lätt att ta sig fram som på själva stranden.

Torreviejas vikar: Piteras, la Higuera, la Zorra och Mojón

Vid Torreviejas kust finns det ett flertal vikar med turkosa, kristallklara vatten med en havsbotten utan dess like. Dessa intilliggande vikar är: Piteras-viken med sin utmärkande blå flagg, Higuera-viken, Zorra-viken samt Mojón-viken. Dessa vikar med finsand och småsten är idealiska för att dyka, brädpaddla och njuta av Medelhavet. Glöm inte att ta med dina badskor!

Los Locos-stranden

Den är en av staden Torreviejas mest berömda stadsstränder och har blå flagg. Utöver detta är hela stranden väldigt tillgänglig för personer med rörelsehinder. Det finns dessutom en lekplats för de små. Den angränsande strandpromenaden gör detta till den perfekta stranden för både utflykter och bad. Restaurangerna och strandbarerna, som finns belägna framför stranden, är idealiska för att ta något att dricka eller äta en bit.

Cura-stranden

Detta är en av de mest kända stadsstränderna i Torrevieja och den är som mest välbesökt under högsäsongen. Stranden har dessutom sin utmärkande blå flagg. I och med att denna strand går lätt att nås till fots, har den blivit en favorit bland många av turisterna under våren. Dess vatten är väldigt lugna samtidigt som stranden i sig är väldigt smal, vilket gör att den är full med folk redan under dagens första timmar. Strandområdets utbud av restauranger, butiker och stormarknader är mycket omfattande.

Artificiella och naturliga pooler – Las Rocas

Man stöter på dessa artificiella och naturliga pooler precis vid Torreviejas strandpromenad. Bland lokalbefolkningen är de kända som Las Rocas. Under de dagar då tidvattnet är lugnt är de idealiska för att både dyka och snorkla. De är helt tillgängliga och vattnet vid strandkanten är väldigt grunt. Med tanke på att de är så bra belägna finns det ett brett utbud av restauranger, kaféer, barer och butiker och du kommer att kunna äta i närområdet.

Acequión-stranden

Denna strand är väldigt speciell eftersom den ligger vid Torreviejas fiskehamn. Djupet är inte så stort, vilket gör att både roddare och de som gillar brädpaddling kan utöva dessa fysiska aktiviteter vid strandområdet. Från strandkanten kan du dessutom se hur fartyg och segelbåtar lämnar fiskehamnen. På själva Acequión-stranden finns det ett stort utbud av kaféer och barer där man kan sätta sig och äta med havsvy.

Los Náufragos-stranden

Det här är en av de bästa stränderna i Torreviejas stadskärna och har fått utmärkelsen blå flagg. Dess fina sand, strandpromenaden och de palmer som omger denna strand ger dig det perfekta tillfället att ta ett dopp. I det här området finns det också olika restauranger, strandbarer, vattenaktiviteter som brädpaddling samt luftmadrasser i vattnet. Det finns en sektion för strandvolleyboll och dessutom en lekplats.

Ferris-viken

I den sydvästra delen av Torreviejas kust hittar man paradiset Ferris och dess lilla vik på 200 meter, där man kan dyka och snorkla. Från detta område kommer du att kunna se Torrevieja i horisonten och njuta av Ferris-vikens kristallklara vatten. Denna idylliska omgivning har sanddyner, palmer och grönområden som är idealiska för utflykter och för att ta ett litet dopp. Varför inte besöka den?

 

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.