TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Åtta sommarplaner på Costa Blanca

Åtta sommarplaner på Costa Blanca

02.07.2024 |  Blog TM  | Din semester 

Lästid: 3 minuter

Costa Blanca erbjuder en oändlig mängd olika planer i sommar. Från norr till söder finns det stränder och berg, vattenparker och öar ... Det finns allt för att njuta av Medelhavet som aldrig förr! Låt oss titta på de åtta saker du inte får missa i sommar på Costa Blanca.

Njut av Poniente-stranden i Benidorm

Poniente-stranden är en av Medelhavets juveler, mer än 3 kilometer lång i hjärtat av Benidorm. Denna urbana strand har en härlig strandpromenad med ett brett utbud av barer, restauranger och butiker. Dessutom erbjuder Poniente-stranden ett brett utbud av nautiska fritidsaktiviteter som bland annat flytande plattformar, lekplatser, skuggiga områden och tillgängliga strandtjänster – så att du kan njuta av solen från soluppgång till solnedgång. Bostadsområdena Sunset Cliffs by TM och Sunset Sailors by TM ligger bara 50 meter från Poniente-stranden.

Tillbringa en dag på ön Tabarca

Ön Tabarca är den enda bebodda ön i regionen Valencia och ligger mittemot Santa Pola kommun. Du kan åka dit med båt från Santa Pola, Benidorm, Alicante eller Torrevieja. Det är väl värt att tillbringa en dag på ön Tabarca: det är ett paradis för alla som gillar dykning, snorkling, god mat och lugn och ro. Den 1 800 meter långa ön hyser vitkalkade hus, fisk- och skaldjursrestauranger och en uppsjö olika stränder och vikar där man kan bada i det kristallklara vattnet och dyka ner i Tabarcas marina fauna.

Låt dig hänföras av solnedgången vid Laguna Rosa i Torrevieja

En plats du kommer att förälska dig i är Laguna Rosa (den rosa lagunen) i Torrevieja. De berömda saltbassängerna, kända för sitt rosa vatten, ligger i staden Torrevieja. Att se solnedgången härifrån är en drömlik upplevelse med alla flamingofåglar i horisonten som funnit sin tillflykt i Laguna Rosa i Torrevieja och naturparken Lagunas de La Mata. Och om din tanke är att tillbringa dagen i Torrevieja, tveka inte att besöka de bästa stränderna och vikarna i Torrevieja. På TM Real Estate Group utvecklar vi det första bostadsområdet i det storskaliga projektet Lagoons Village by TM som heter Laguna Rosa och ligger mellan dessa två laguner.

Upptäck stränderna och vikarna i Orihuela Costa

Orihuela Costa, som består av en mängd olika kustbyar, ligger i södra delen av Costa Blanca. Dess mer än 15 kilometer långa kustlinje erbjuder en mångfald olika stränder med finkornig, gyllene sand, och de flesta av dem har tilldelats kvalitetsutmärkelserna blå flagg, Q-certifikat och Qualitur flagg. Dessa stränder och vikar är de mest kända och besöksvärda (från norr till söder): Punta Prima-stranden, Flamenca-stranden, La Glea-stranden, Cala Capitán, La Caleta-stranden, La Zenia-stranden, Cabo Roig-stranden, Mil Palmeras-stranden, Cala Cerrada och Cala Aguamarina. Ta en titt på vår artikel med alla stränder och vikar i Orihuela Costa.

Lev loppan i vattenparken Aqualandia

Om du gillar nöjesparker kan du njuta av en dag med vatten och skoj i vattenparken Aqualandia i sommar. Den är känd för att vara en av de största vattenparkerna i Europa och ligger i staden Benidorm. Här kan du nyttja en massa olika vattenattraktioner utformade för alla åldrar och smaker – från de mer familjevänliga till de mer vågade. Här finns Europas största kapselrutschkana Verti-Go, attraktionen Cyclón eller vågpoolen i närheten av relaxområdet Amazonas. Och om du känner för att göra något annat hittar du alla saker att göra i Benidorm i den här artikeln.

Bada i Les Fonts d’Algar

Les Fonts d’Algar (Algar-källorna) är ett vackert naturreservat som ligger i Callosa d’en Sarrià, bara 15 km från Benidorm. Detta naturområde har en vandringsled på en och en halv kilometer längs Algar-floden, omgiven av klippor, vattenfall och grönområden. Dess pooler och floder med kallt, kristallklart vatten är perfekta för en simtur mitt i sommaren för den som vill svalka sig mitt i naturen. Man kan dessutom tillbringa hela dagen här tack vare picknickområdet, utomhusparkeringarna och ett flertal restauranger.

Snorkla i Cala del Moraig och Cala del Portitxol

Om du gillar att utforska den marina faunan och dyka i kristallklara vatten måste du besöka Cala del Moraig i Benitatxell och Cala del Portitxol i Jávea i sommar. Cala del Moraig ligger mitt i naturen, omgiven av klippor, och har en spektakulär havsbotten perfekt för snorkling. Cala del Portitxol är känd för sitt kristallklara, blå vatten, sina fiskebodar och sina vita stenar. För den som gillar att dyka och snorkla är här den perfekta platsen för detta.

Promenera genom Alteas gamla stadskärna

Altea är en charmig stad som med sina smala kullerstensgator och vitkalkade hus förtrollar alla besökare. I hjärtat av den gamla staden ligger torget och kyrkan Nuestra Señora del Consuelo. Om du hade tänkt att strosa runt under den gyllene timmen kan du njuta av de bästa solnedgångarna från utsiktsplatserna i gamla stan. Lär känna detta paradis på Costa Blanca!

 

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.