TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Holdingbolaget TM Real Estate Group ökar omsättningen med 22 % till 316,8 miljoner euro

Holdingbolaget TM Real Estate Group ökar omsättningen med 22 % till 316,8 miljoner euro

Lästid: 3 minuter

• För tredje året i rad har företaget ökat sin omsättning och uppnått ett konsoliderat rörelseresultat på 77,5 miljoner euro, 23 % mer än föregående år. • Under 2023 levererade företaget i Alicante 696 bostäder, 33 % mer än 2022, och investerade 40 miljoner euro i förvärv av ny strategisk mark. Dessa siffror befäster TM som en ledare inom sektorn för bostadsturism och ett av de tio största företagen inom sektorn för fastighetsutveckling i Spanien. • Hotellverksamheten i Mexiko, som öppnade sitt fjärde hotell under det senaste räkenskapsåret, har haft en omsättning på 53,7 miljoner euro och står nu för 17 % av koncernens omsättning.

Alicante, den 11 juni 2024 TM Real Estate Group, ett ledande holdingbolag inom bostads-, hotell- och semesterturismen i Alicante och specialist på konstruktion och marknadsföring av semesterbostäder längs Medelhavskusten och i Karibien, har presenterat sin konsoliderade omsättning för räkenskapsåret 2023 med en total omsättning på 316,8 miljoner euro, 22 % mer än under räkenskapsåret 2022. Dessa rekordsiffror har återspeglats i ett utmärkt konsoliderat rörelseresultat, som uppgick till 77,5 miljoner euro – 23 % mer än under föregående period.

 

Ledande inom sektorn för bostadsturism

Under räkenskapsåret 2023 befäste fastighetsbolaget sitt ledarskap inom sektorn för bostadsturism i Spanien genom att leverera totalt 696 bostäder, 33 % fler än 2022, och investera 40 miljoner euro i förvärv av ny strategisk mark i Medelhavsområdet. TM har för närvarande en miljon kvadratmeter mark i sin portfölj, vilket motsvarar cirka 11 500 bostäder.

Fastighetsbolaget har för närvarande 26 projekt och 1 800 bostäder under uppförande och planerar att fortsätta sin hållbara tillväxt tack vare den nya strategiska planen 2024–2027, där målet är att nå en omsättning på 1,1 miljarder, 3 000 försäljningar och 3 000 överlämnanden i slutet av perioden. För att uppnå detta planerar företaget att fördubbla sina investeringar i markförvärv jämfört med den tidigare strategiska perioden 20–23.

TM:s kundprofil är i hög grad internationell och under 2023 kom kunderna från 37 olika nationaliteter. 8 av 10 köp kom från den internationella marknaden, där resultat från länder som Polen (18 %), Belgien (11 %), Ukraina (8 %) och Nederländerna (6 %) sticker ut. På samma sätt har företaget återigen överträffat 95 % genomsnittlig kundnöjdhet och 86 % nöjdhet bland sina leverantörer, vilket visar på företagets fasta engagemang för spetskompetens tillämpad bland dess intressenter.

Med dessa siffror har det Torrevieja-baserade företaget uppnått affärsmålen i sin strategiska plan 2020–23, trots de osäkerheter som rått under dessa år med covid-19, kriget i Ukraina, inflationen och prisökningen på råvaror, och har befäst sin position som ett av de tio största företagen inom sektorn för fastighetsutveckling i Spanien.

 

Konsolidering av hotellverksamheten och diversifiering av holdingbolaget

Hotellverksamheten i Mexiko, som drivs under varumärket The Fives Hotels & Residences, avslutade räkenskapsåret 2023 med en omsättning på 53,7 miljoner euro, vilket motsvarar 17 % av koncernens totala omsättning. Holdingbolagets hotellverksamhet står också inför en ny strategisk period med hållbar tillväxt som stöds av de 1 000 nycklar som förvaltas i Riviera Maya, där man nyligen har uppfört ett nytt hotell: The Beachfront. The Fives räknar med att nå en omsättning på 80 miljoner euro år 2027, vilket är siffror som kommer att befästa företaget som en referens i turistbranschen i Mexiko.

När det gäller de övriga affärsområdena avslutade jordbruksverksamheten ”Las Moreras Fruit & Veggies” 2023 med en total produktion av 2,6 miljoner kilo citrusfrukter (37 % mer än 2022), verksamheten för semesteruthyrning ”Mar Holidays” hanterade nära 2 100 bokningar (18 % mer) och filialen för förnybar energi fortsätter med fyra pågående projekt i Alicante.

 

Betydande framsteg i dess övergripande plan för ansvarsfullt företagande

TM har främjat sin hållbarhetsstrategi under 2023 och lyckats uppfylla 90 % av sina 50 åtaganden inom miljö, sociala frågor och god företagsstyrning som anges i dess övergripande plan för ansvarsfullt företagande. Holdingbolaget förstärker därmed sitt åtagande att skapa värde för alla sina intressenter. TM har under de senaste fyra åren investerat 1,12 miljoner euro i 218 projekt för ansvarsfullt företagande som har gynnat 45 000 personer i Spanien och Mexiko. Inom de närmaste dagarna väntas TM presentera sin nya hållbarhetsrapport, som innehåller de viktigaste milstolparna inom miljö, sociala frågor och god företagsstyrning (ESG).

Utsikter för 2024 och nytt huvudkontor 2025

När det gäller utvecklingsverksamheten har TM redan säkrat 80 % av sina omsättningsmål för räkenskapsåret 2024 under årets första kvartal.

Därutöver gör företaget framsteg i byggandet av sitt nya huvudkontor i Torrevieja. Denna toppmoderna byggnad, som kommer att hysa cirka 200 medarbetare och uppfylla höga krav på hållbarhet, välbefinnande, smart byggnation och tillgänglighet, förväntas invigas 2025.

Pablo Serna, VD för TM Real Estate Group: ”Även i år har vårt holdingbolag visat sin solvens genom att slå rekord i både försäljning och lönsamhet och nå de mål vi satte upp i vår strategiska plan 20–23. Denna framgång hade inte varit möjlig utan våra 1 800 medarbetares, våra leverantörers och våra partners engagemang – och inte heller utan det förtroende som våra kunder visar oss varje dag. Under 2024 står vi inför en ny strategisk period med siktet inställt på att uppnå hållbar tillväxt inom alla våra affärsområden, och vi är övertygade om att vi har den strategi och de talanger som krävs för att göra vår vision till en framgångsrik verklighet”.

Infografía nueva sede corporativa de TM Grupo Inmobiliario

← Avkastning

Dela